Αρχική » Η Ιστορία μας

Our Story

   
   

Μια ιστορία αρκετά πίσω στο χρόνο...Όλα ξεκίνησαν κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 70 όταν ο πατέρας μας, καπετάνιος τότε και απόφοιτος της σχολής εμποροπλοιάρχων της Ύδρας, αποφάσισε να αφήσει πίσω τη ζωή του ναυτικού και να ακολουθήσει το δρόμο του εμπορίου.

   
   

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ελληνική βιοτεχνία παιχνιδιών Daffy's Toys πρώτο παιχνίδι παραγωγής το 1973, το επιτραπέζιο "Το Πρωτάθλημα". Σχεδιασμένο από τη μητέρα μας, απόφοιτη της σχολής Δοξιάδη στο τραπέζι της κουζίνας του πατρικού μας. Στη συνέχεια ακολούθησαν πολλά παιχνίδια αμιγώς ελληνικής παραγωγής και κάποια μάλιστα καινοτόμα για την ελληνική αγορά μερικά εκ των οποίων ήταν:

 
 

 

 

  • 1976: "Ηλεκτρική Σκούπα" αλλά και το "Walkie Talkie" το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα με άδεια από το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

 

  • 1977: το μικρόφωνο "Καραόκε στα FM" και το "Mini Mixer" με συνταγές μαγειρικής!!

 

  • 1978: το θρυλικό "Luna Park" με τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια και το μπαταριοκίνητο "Mercedes".

 

 

  • 1980: το "Πλυντήριο Ρούχων" 

 

  • 1981: ένα από τα πιο πετυχημένα παιχνίδια το "Μπανιέρα με Ντουζιέρα" που έβγαζε κανονικό νερό
   
   

Με τη διάδοση όμως της τηλεόρασης και τον αντίκτυπο που είχαν τα διαφημιζόμενα παιχνίδια στην αγορά, οι ανάγκες του κόσμου διαφοροποιήθηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέχρι το 1989 η πάλαι ποτέ βιοτεχνία παιχνιδιών DAFFY's Toys να διακόψει την παραγωγή παιχνιδιών και να μετατραπεί σε αμιγώς εισαγωγική εταιρεία. Έτσι λοιπόν το 1992 δημιουργείται η union Toys Ανώνυμος εμπορική, εισαγωγική εταιρία παιχνιδιών και αντιπροσωπείες με τεράστια και γρήγορη επιτυχία στην ελληνική αγορά. 

   
   

Το 1996 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αποχωρεί από τη union Toys Α.Ε. και μερικά χρόνια αργότερα το 2001 δημιουργεί σε συνεργασία με την Ιταλική AWECO srl την AWECO Hellas εταιρία αντιπροσωπιών Ιταλικών Εργοστασίων παιχνιδιών όπως Quercetti, Edisson, Mondo, Bburago, Farro, Ledra Plastic, Bontempi, Lima, Clip, Polistil, Falca, Olmo και άλλα πολλά.

   
   

Έτσι πορευτήκαμε για περίπου 15 χρόνια με επιτυχία στην ελληνική αγορά. Οι αλλαγές όμως που προέκυψαν στην παγκόσμια και ελληνική οικονομία αλλά και η μεγαλειώδης διάδοση του internet και των διαδικτυακών αγορών δημιούργησαν την ανάγκη να αλλάξουμε πλεύση και πάλι. Έτσι λοιπόν το 2018 δημιουργήσαμε το online κατάστημα premiumtoys.gr με στόχο να προσφέρουμε τα ποιοτικά προϊόντα μας σε κάθε σπίτι σε κάθε οικογένεια